لوازم یدکی نیسان دیزل

niysan.png

لوازم یدکی نیسان دیزل

لوازم یدکی نیسان دیزل

نیسان آبی، این نام متعلق به یکی از محصولات قدیمی شرکت زامیاد و در اصل نام آن زامیاد۲۴ و ۲۸ است. این محصول یکی از قدیمی‌ترین خودروها در خط تولید گروه زامیاد وابسته به شرکت سایپا بوده و حدود ۵۰ سال است که در کشور حضور دارد.

سایپا زامیاد با ظرفیت ۲. ۲ تن که به نیسان آبی مشهور است در ۳ نوع انژکتوری بنزین سوز، دوگانه سوز و دیزلی عرضه می شود. زامیاد در واقع نسل سوم نیسان جونیور است.

 بررسی خودرو نیسان وانت زامیاد

نیسان زامیاد، زامیاد وانت، زامیاد ۲۴، نیسان آبی یا همان نیسان جونیور، Work Horse یا وانت باربر برند نیسان بود که نسل سوم آن با نام تیپ ۱۴۰، بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۲ میلادی روانه خط تولید شد.

این خودرو از همان ابتدای تولید نسل سوم (سال ۱۳۴۹) و در پس منع واردات خودروهای آمریکایی به بازار کشور، به خط تولید سایپا پیوست تا جای خالی تراک‌های وارداتی و مونتاژی آمریکایی را برای قشر زحمت‌کش و کم‌توان جامعه پر کند.

در کمال تعجب، اکنون ۴۰ سال است که نیسان جونیور از خط تولید جهانی کمپانی نیسان کنار گذاشته شده، اما از همان زمان (سال ۱۳۶۱) تا امروز، شرکت سایپا به تولید این خودرو باربر ادامه داده است. از سال ۱۳۸۸ تولید وانت نیسان دیزلی هم آغاز شد و با وجود سه سال وقفه (از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۰۹۸) تا امروز ادامه داشته است.

شاید نبود رقیب سرسخت و توانمند دیگری در بازار، اصلی‌ترین دلیل سال‌ها ادامه تولید این خودرو قدیمی باشد. در ادامه از زوایای مختلف به نقد و بررسی وانت نیسان می‌پردازیم و در انتها آن را با رقبا مقایسه می‌کنیم.

این خودرو طی سالیان دراز تقریبا هیچ ارتقا فنی و تمایز برتری جز ارتقا توان باربری به ۲. ۱ تن، به کارگیری ترمز ضد قفل و سیستم توزیع نیرو ترمز به خود ندید. اما یکی از ویژگی‌های بارزی که از سوی برند زامیاد (زیرشاخه تجاری‌ساز گروه خودروسازی سایپا) بر این خودرو عتیقه ارائه شد، استفاده از پیشرانه دوگانه‌سوز بنزینی/گازی (CNG) و پیشرانه دیزلی بود.

بررسی تفاوت زامیاد بنزینی با دیزل

بررسی مشخصات نیسان دیزل

تفاوت نسخه جونیور دیزلی و بنزینی بیشتر در قدرت فنی بهتر و مصرف سوخت کمتر (به دلیل ماهیت سوخت دیزل) در مدل دیزلی است.

در ابتدا قرار بود این خودرو به عنوان یک خودروی باربر ارزان به فروش برسد اما با شرایط ناپایدار اقتصادی کشور، این خودرو به ظاهر ارزان قیمت هم اکنون با قیمت قابل توجهی در بازار موجود است که بسیاری از نیازمندان توان خرید آن را ندارند.

اما معرفی این خودرو در دو نسخه دیگر با دوگانه سوز و گازوئیل گام مثبتی بود که گروه خودروسازی سایپا پس از سال ها برای گسترش سبد محصولات جونیور خود برداشت.

تفاوت نیسان زامیاد و سایپا

مهم‌ترین تفاوت زامیاد Z24 با سایپا ۲۴، در حذف پیشرانه ژاپنی‌اش است چراکه نیسان خط تولید این خودرو را در همان سال‌های ابتدایی دهه ۶۰ شمسی متوقف کرده بود و تامین قطعات این خودرو دیگر برایش به‌صرفه نمی‌شد.

تولید نیسان آبی از اواخر دهه ۷۰ شمسی تابه امروز همچنان در زامیاد باقی مانده و در دو دهه اخیر، بهبودهای بسیار اندکی روی آن اعمال شده است.

بهبودهایی مانند: تغییر چهره مختصر این خودرو (Z24NB) در اواخر دهه ۸۰ شمسی، اضافه‌شدن ترمز ABS و EBD، اضافه‌شدن پیشرانه ۲. ۸ لیتری برای مدل دیزلی، اضافه‌شدن پیشرانه ۲. ۴ لیتری برای مدل دوگانه‌سوز، تغییر میل‌فرمان، نصب محدودکننده سرعت و نصب تاخوگراف.

بررسی مشخصات فنی نیسان وانت

 در نقد و بررسی نیسان وانت مشخصات فنی اهمیت ویژه‌ای دارد. وانت زامیاد در سه مدل بنزینی، دوگانه‌سوز و دیزلی عرضه می‌شود که از نظر مشخصات فنی تفاوت‌هایی با هم دارند. به عنوان مثال در هر دو مدل از اکسل مستقل جناغی دوبل برای بخش جلویی استفاده شده اما در مدل بنزینی اکسل عقب از نوع صلب با فنر تخت و در مدل دیزلی از نوع صلب با چرخ‌دنده هیپوییدی است.

مشخصات فنی نیسان وانت بنزینی دیزلی و دوگانه

زیر کاپوت نیسان آبی، پیشرانه‌ای ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ قرار گرفته که ۲۴۰۰ سی‌سی حجم دارد و در طول تمام این سال‌ها دست‌خوش هیچ تغییری نشده. در مدل بنزینی این پیشرانه می‌تواند ۱۰۰ اسب بخار توان در دور موتور ۴۸۰۰ و گشتاور ۱۹۰ نیوتن‌متر در دور موتور ۲۴۰۰ تولید کند.

در مدل گازسوز همین پیشرانه به صورت انژکتوری به کار رفته و توان تولیدی ۹۰ اسب بخار و گشتاور ۱۸۰ نیوتن‌متر دارد. به جز در پیشرانه، تفاوت چندانی بین مدل بنزینی و مدل دوگانه‌سوز دیده نمی‌شود. پیشرانه مدل دیزلی زامیاد ۲۸۰۰ سی‌سی حجم دارد و می‌تواند ۹۳ اسب بخار قدرت و ۲۲۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند.

گیربکس وانت زامیاد بنزینی شامل ۴ دنده‌ی اصلی و یکی دنده‌ کمکی است. در مدل دیزلی همان گیربکس قبلی کمی تقویت شده و ۵+۱ دنده دیده می‌شود. در مدل بنزینی از کلاچ تک‌صفحه‌ خشک استفاده شده در حالی که وانت زامیاد دیزلی از کلاچ فشاری تک‌صفحه‌ خشک با تنظیم هیدرولیکی بهره می‌برد.

سیستم تعلیق جلو در نیسان وانت بنزینی، از نوع فنرپیچی با کمک‌فنر هیدرولیک تلسکوپی دوکاره و سیستم تعلیق عقب آن ترکیبی از فنر شمش و کمک‌فنر هیدرولیک تلسکوپی دوکاره است. در وانت زامیاد دیزلی سیستم تعلیق جلو شامل کمک فنر هیدرولیکی تلسکوپی دوکاره به همراه میله‌‌ موج‌گیر است و سیستم تعلیق عقب آن تفاوتی با مدل بنزینی ندارد.

 

مصرف سوخت نیسان وانت

مصرف سوخت نیسان وانت نسبتا مناسب است. مدل بنزینی وانت زامیاد در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۳ لیتر بنزین می‌سوزاند. در مدل دیزلی زامیاد که گازوییل مصرف می‌کند، برای ۱۰۰ کیلومتر حرکت فقط به ۹ لیتر سوخت احتیاج است. هر دو مدل دارای استاندارد آلایندگی یورو۴ هستند.

 

جدول مشخصات فنی نیسان وانت بنزینی و دیزلی

نوع موتور

خطی بنزینی

خطی دیزلی

حجم موتور

۲. ۴ لیتر

۲. ۸ لیتر

سیلندر/سوپاپ

۴/۸

 

تنفس موتور

طبیعی توربوشارژر

 

حداکثر قدرت

۹۵ اسب بخار

۱۰۰ اسب بخار

حداکثر گشتاور

۱۷۵ نیوتن متر

۲۲۵۵ نیوتون متر

جعبه دنده

۴ سرعته دستی

۵ سرعته دستی

محور محرک

دیفرانسیل عقب

 

شتاب

حداکثر سرعت

۹۵ کیلومتر بر ساعت

 

مصرف سوخت

۱۲. ۵ لیتر در صد کیلومتر

۹. ۰ لیتر در صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۴

یورو ۵

سیستم فرمان هیدرولیکی

 

 

 

نوع بدنه

وانت تک کابین

 

نوع رینگ

فولادی

 

نوع شاسی

بدنه جدا از شاسی

 

ترمز جلو

دیسکی خنک‌شونده

 

ترمز عقب

کاسه‌ای

 

   ظرفیت و ابعاد ها

طول

۵۲۳۰ میلیمتر

 

عرض

۱۷۰۰ میلیمتر

 

ارتفاع 

۱۷۲۵ میلیمتر

 

فاصله بین محور جلو و عقب

۳۰۳۰ میلیمتر

 

وزن خالص

۱۵۴۰ کیلوگرم

۱۶۶۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۲ نفر

 

ظفیت حمل بار

۲۰۸۹ کیلوگرم

 

حجم مخزن سوخت

۶۵ لیتر

 

قطر رینگ

۱۶ اینچ

 

چرخ جلو و عقب

۷اینچ/۷. ۵ اینچ

 

 

مشخصات فنی وانت زامیاد آپشنال

زامیاد از سال ۹۵ مدل آپشنال وانت نیسان را به بازار فرستاد که چندین ویژگی جدید مانند فرمان هیدرولیک، کولر، رینگ یک‌تکه و لاستیک رادیال را بیشتر از نیسان‌های سابق داشت.

البته ناگفته نماند که ویژگی آپشنالی این خودرو برای نیسان تک سوز و دوگانه میباشد و شامل نیسان دیزلی نمیشود.  از لحاظ ظاهری و فنی هیچ نوع از نیسان بارها باهم تفاوتی ندارند و تنها چند آپشن به نیسان های آپشنال اضافه یا کم شده است.

از زمستان ۹۸ نیز زامیاد تولید دوباره نیسان دیزلی را بعد از توقف دوساله، از سرگرفت؛ البته با این تفاوت که مدل‌های ۹۸ نیسان دیزلی مجهز به استاندارد یورو۵ هستند درحالیکه پیشرانه مدل‌های ۹۵ آن از نوع یورو۳ بود.

همچنین زامیاد برای وانت نیسان آپشنال، سه ویژگی کاملا جدید اضافه کرده که عبارتند از:

  • گارد جلو
  • برچسب های گرافیکی در طرفین بدنه
  • کفی پلاستیکی اتاق بار

 

بررسی کامل امکانات و آپشن های نیسان

وقتی صحبت از وانت های ارزان قیمت جونیور در بازار ایران می شود، باید انتظارات خود را در مورد گزینه های راحتی کاهش دهید. این خودرو به جز سیستم هایی که بر اساس نیاز و اجبار استاندارد ۸۵ به آن اضافه می شود، هیچ ویژگی رفاهی و ایمنی دیگری ندارد.

زامیاد بار جونیور تهویه مطبوع و فرمان کمکی هیدرولیک را فقط در صورت درخواست ارائه می دهد و سیستم تاخوگراف نیز از این قاعده مستثنی نیست.

سیستم بالابر برقی شیشه ها تا کنون روی این خودرو حتی سفارشی نشده است. سیستم صوتی جدیدتر با دو بلندگو و سیستم کنترل کلاچ هیدرولیک تنها گزینه های اضافه شده به نسخه دیزلی هستند.

بررسی کامل طراحی ظاهری وانت نیسان دیزل

بررسی ویژگی های نیسان دیزل

وقتی صحبت از طراحی به میان می آید، نکته جالب این است که از سال ۱۳۴۹ تا به امروز هیچ گونه پیشرفتی در طراحی خانواده جونیور اعمال نشود. این خودرو از ابتدا با همان طرح اولیه نیسان روی خط تولید قرار داشت و تا به امروز تقریبا هیچ تغییر و پیشرفتی در طراحی به خود ندیده است.

طراحی بیرون نیسان وانت

اولین چیزی که در ظاهر وانت نیسان جلب توجه می‌کند، جلوپنجره بزرگ و کشیده آن است. سه ردیف از مستطیل‌های کوچک کنار هم که از دو طرف به چراغ‌های راهنمای مستطیلی و دو چراغ گرد ختم می‌شوند. راهنماهایی که به سمت داخل قرار دارند و چینش عمودی چراغ‌ها هم مانند بقیه عناصر ظاهری در طول چند دهه گذشته هیچ تغییر خاصی نداشته‌اند.

نیسان وانت در مقایسه با وانت های رایج در کشور دارای ابعادی بزرگ است.

وزن مدل بنزینی ۱۵۴۰ کیلوگرم و وزن مدل دوگانه‌سوز ۱۷۴۰ کیلوگرم است و ظرفیت اسمی حمل بار تا ۲۱۰۰ کیلوگرم را دارد. البته که بارها دیده شده وانت نیسان بارهایی تا وزن ۵۰۰۰ کیلوگرم را هم بدون کوچک‌ترین ناله‌ای جابه‌جا می‌کند!

بررسی طراحی داخل نیسان زامیاد

کابین وانت نیسان از بدنه قابل توجهی برخوردار نیست. کابینی بسیار ساده که در طول این سال ها تغییرات خلاقانه ای نداشته است.

مزایا و معایب نیسان وانت زامیاد

مزایا و معایب نیسان وانت زامیاد

از جمله مهم‌ترین مزیت‌های نیسان مورانو می‌توان به طراحی ظاهری جذاب به ویژه در مورد مدل نیوفیس، عملکرد فنی قابل قبول، فضای جادار کابین، محفظه بار بزرگ و شتاب گیری ثانویه مطلوب اشاره کرد. از سوی دیگر مواردی همچون طراحی واردات محدود، مصرف سوخت بالا به ویژه در سطح شهر و انتقاداتی پیرامون گیربکس سی وی تی این محصول مطرح شده که می‌توان آنها را به عنوان نقطه ضعف نیسان مورانو در نظر گرفت.

معایب نیسان وانت زامیاد

شناخت معایب مورانو و سایر خودروهای بازار ایران در مورد کارایی، ایمنی، مشخصات فنی و سایر ویژگی خودرو اطلاعات کافی به مصرف کننده ارائه داده و به او کمک می‌کند با آگاهی بیشتر محصول مورد نظر خود را خریداری کند. در این بخش نقاط ضعف و معایب نیسان مورانو را بررسی کرده و ایرادات آن را از جنبه‌های مختلف مرور می‌کنیم.

موتور و عملکرد ضعیف

  • یکی از نکات مهم زامیاد ۲۴ این است که قدرت پیشرانه و گیربکس این خودرو همیشه پایین و قدیمی است. زامیاد ۲۴ از موتور ۲۳۷۸ سی سی استفاده می کند که قادر به تولید ۱۰۰ اسب بخار در مدل بنزینی و ۹۰ اسب بخار در مدل گازسوز است.
  • لازم به ذکر است که این موتور از تکنولوژی قدیمی ۸ سوپاپ بهره می برد و خبری از ۱۶ سوپاپ نیست! اما یکی دیگر از ایرادات این خودرو در قسمت مشخصات فنی آن، گیربکس قدیمی و چهار دنده این خودرو است.
  • در صورتی که در سایر نقاط دنیا استفاده از این گیربکس کاملاً تمام شده و قدیمی شده است اما همچنان شاهد استفاده از آن در این خودرو هستیم که در زامیاد ۲۴ نیز اتلاف انرژی زیادی ایجاد می کند.

ایمنی بسیار کم و خطرناک

  • یکی دیگر از معایب این خودرو که می توان گفت بزرگترین نقطه ضعف آن می باشد ایمنی کم و خطرناک زامیاد ۲۴ است، این خودرو در حال حاضر، از نظر ایمنی و امکانات اولیه در حد متوسط رو به پایین است و یکی از قاتلان جاده ای محسوب می شود.
  • زامیاد ۲۴ به دلیل طراحی یک تکه قدیمی وزن زیادی دارد و این خود باعث عملکرد ضعیف ترمز در هنگام رانندگی با این محصول می شود. در خصوص ویژگی های ایمنی این خودرو می توان گفت که علاوه بر سیستم ترمز ضد قفل و میزان نیروی ترمز الکترونیکی، هیچ عنصر ایمنی در هنگام رانندگی وجود ندارد و تنها در امتیازات استاندارد ۲ ستاره ایمنی کسب کرده است.
  • به نظر می رسد تلفات و تصادفات جاده ای این محصول تاثیری بر دو ستاره کسب شده نداشته باشد و در واقع زامیاد ۲۴ همچنان یکی از نا امن ترین خودروهای کشور است.
  • از دیگر معایب این محصول در این قسمت باید به سیستم ترمز قدیمی این خودرو اشاره کرد که به صورت روغنی بوده و در هنگام استفاده مشکلات زیادی دارد.

امکانات خیلی کم در کابین

یکی دیگر از معایب وانت نیسان زامیاد نبود تجهیزات استاندارد در کابین است. این خودرو تا چند سال پیش فرمان هیدرولیک نداشت و به تازگی شرکت زامیاد این خودرو را به فرمان هیدرولیک اما به صورت آپشن مجهز کرده است!

یکی دیگر از موارد غیرمنطقی زامیاد ۲۴، کولر است که به صورت آپشن نیز توسط سازنده این خودرو به خریداران عرضه می شود. از دیگر امکاناتی که به دلیل هزینه آن در این خودرو گنجانده نشده است می توان به شیشه های برقی اشاره کرد.

قیمت بالای نیسان دیزل

یکی دیگر از معایب این خودرو قیمت غیر منطقی آن نسبت به تجهیزات و کیفیت آن است. با موتور ۲. ۴ لیتری اما کم قدرت و ایمنی نامناسب این خودرو به این نتیجه خواهیم رسید که قیمت گذاری نامناسب یکی از معایب اصلی این خودرو است.

مزایای نیسان دیزل

از مزایای نیسان وانت زامیاد مخصوصا نیسان دیزل به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • سوخت دیزل ارزان تر است
  • مصرف کمتر سوخت در نسخه دیزلی
  • توان باربری قابل توجه
  • داشتن ی ضریب دنده بیشتر در نسخه دیزل
  • استاندارد آلایندگی بالا

بررسی میزان ایمنی نیسان زامیاد

همانطور که انتظار می رود متاسفانه وانت نیسان تنها دو ستاره ایمنی دارد و از نظر ایمنی نمی توان چندان روی آن حساب کرد. حتی آپشن های مختلف در سیستم ترمز نیز نتوانسته سطح ایمنی را افزایش دهد.

ترمزهای هر سه مدل نیسان وانت کاملا مشابه هستند. از ترمزهای دیسکی برای چرخ های جلو و ترمزهای کاسه ای برای چرخ های عقب استفاده می شود که هر دو مجهز به ABS و EBD هستند.

همچنین برای این وانت سیستم تقویت شده و علاوه بر آن ترمز دستی مکانیکی نیز تعبیه شده است. اما به دلیل وزن زیاد وانت زامیاد، ترمز آنچنان که باید قابل اعتماد نیست و متاسفانه شاهد تصادفات زیادی در این وانت با سایر خودروها در جاده ها هستیم.

اگرچه بدنه مستحکم و قدرتمند نیسان وانت تا حدودی می تواند امنیت سرنشینان را تضمین کند، اما این دقیقاً همان ویژگی است که باعث می شود خودروهایی که با این وانت آبی برخورد می کنند آسیب جدی ببینند و امنیت سرنشینان آنها بیشتر به خطر بیفتد.

در پایان، اگر یک خودرو باری همه فن حریف می‌خواهید که ماهیانه ۴۰۰ لیتر سهمیه گازوئیل دریافت می‌کند در شرایط فعلی نیسان وانت دیزلی بهترین گزینه است.

به زودی موجود میشود