۸ راه تشخیص ایراد کمک فنرهای خودرو
تشخیص ایراد کمک فنر به شما کمک می کند تا بتوانید در اسراع وقت به رفع ایراد آن بپردازید. از آنجا که می دانید کمک فنر در خودرو بسیار حائز اهمیت است و یکی از قطعات اصلی خودرو محسوب می شود. به همین جهت باید با نشانه ها و علائم خرابی این قطعه آشنا باشید.
توجه داشته باشید در صورتی که به موقع اقدام به رفع ایراد و خرابی کمک فنر نکنید، این خرابی قطعات دیگر را نیز تحت تأثیر قرار داده و موجب فرسایش آن ها می شود.
با توجه به اهمیت این قطعه و تأثیر به سزای آن در کیفیت رانندگی کردن، در این مقاله از باباپارت؛ مرجع تامین لوازم یدکی نیسان، به بیان راه های تشخیص ایراد کمک میپردازیم.
علائم خرابی کمک فنر
هر یک از قطعات خودرو که دچار مشکل و ایرادی می شود، خرابی خود را با بروز علائمی نشان می دهد. در صورتی که با این علائم آشنا باشید می توانید خیلی سریع متوجه وجود مشکل شوید و آن را رفع کنید.
برخی از نشانه هایی که به وجود اشکال در کمک های خودرو اشاره می کند عبارتند از:
- نشتی از کمک فنر
- بالا و پایین رفتن خودرو یا به اصطلاح شیرجه رفتن ماشین
- از بین رفتن کنترل خودرو در پیچها
- به اصطلاح رقصیدن چرخ ها روی جاده
- سر و صدا در سیستم تعلیق
- تشدید ناهمواریهای جاده
- کشیده شدن خودرو به یک سمت
- فرسودگی زودهنگام تایرها
برای خرید لوازم یدکی نیسان کلیک کنید.
۱- اگر کمک فنر نشتی دارد، یعنی روغن به شکل مشهود از آن باید تعویض شود.
۲- بالا و پایین رفتن خودرو، بخصوص در جاده های ناهموار. یا شیرجه رفتنخودرو در ترمزهای شدید، ممکن است به دلیل خرابی کمک ها باشد.
۳- اگر سر پیچ، خودرو بیش از حد بپیچد به نحوی که راننده احساس کند کنترل خودرو دشوار شده است، ممکن است کمک فنر خراب باشد.
۴- بالا و پایین رفتن یا به اصطلاح رقصیدن چرخ ها روی جاده ممکن است منتج از عملکرد نا صحیح کمک فنرهای خودرو باشد.
۵- اگر بوش های محل نصب کمک فنر ترک خورده یا تغییر شکل داده باشد، نوعی سرو صدا در سیستم تعلیق بخصوص موقع شتاب گرفتن، ترمز کردن یا عبور از ناهمواری های سطح جاده ایجاد می شود و به همین دلیل هرچه زودتر باید نسبت به تعویض بوش ها اقدام شود، در غیر این صورت ایمنی خودرو بشدت کاهش پیدا می کند.
۶- بارکردن خودرو بیش از ظرفیت آن عامل مهمی در ضعیف شدن سیستم تعلیق از جمله کمک فنرها می شود و این فرایند بخصوص در زمان حرکت خودرو ناهمواری ها بیشتر تشدید می شود. ضمن این که اگر سرعت متناسب با جاده و بار نباشد ممکن است اتفاقات بدتری مثل شکسته شدن اتصالات در انتظارتان باشد.
۷- اگر خودروی شما به یک سمت کشیده می شود احتمالا سیستم تعلیق شامل تایر ها، فنرها و کمک فنرها است ایراد دارد و باید توسط افراد مجرب مورد بازدید قرار
گیرد.
۸- تایرهای فرسوده و جویده شده نشانگر عیب در سیستم تعلیق بخصوص در کمک فنرهاست و حتما باید به آن حساسیت نشان داد.
برای تهیه لوازم یدکی نیسان دیزل به صورت عمده و تکی روی “خرید لوازم یدکی نیسان دیزل” کلیک کنید.
انواع مختلف کمک فنرهای خودرو
۱- فنرهای فولادی
این نوع فنر از فولادهایی با الیاژ منگنز ، سیلیسیم ، کوروم و غیره می باشد فنرهای فولادی به صورت شمشی و مارپیچی و پیچشی در تعلیق خودروها به کارمی رود .
۲- فنرهای غیر فولادی
فنرهای غیر فولادی به صورت لاستیکی، پنوماتیکی، روغنی و گازی می باشد.
برای شناخت رله دوبل و خرابی های آن به مقاله علائم خرابی رله دوبل مراجعه کنید.
۳- کمک فنر با مخزن بیرون
این نوع که بهترین نوع کمک محسوب می شود، برای کارهای برجسته ای چون مسابقات اتومبیلرانی و موتورسیکلت رانی بکار می رود و قیمت بالایی نیز دارد. در این نوع، از یک کمک فنر تک تیوپه سبک و کوچک استفاده می شود که بوسیله یک لوله به مخزنی که در قسمتی جدای از کمک واقع شده و حاوی سیال و گاز می باشد وصل می شود.
درون مخزن یک پیستون جدا کننده و یک سوپاپ فشردگی قرار دارد ، از اینرو می توان این نوع را ترکیبی از دو نوع قبلی یعنی دو تیوپه و تک تیوپه دانست. اشغال فضای کمتر در پشت چرخ ، بدلیل پرتابل بودن مخزن دوم ، خنک شدن بهتر و قابل تنظیم بودن ، از مزایای این نوع کمک فنرها محسوب می شود.
۴- کمک فنر دو تیوپه هیدرولیکی
این نوع فنر عینا مشابه نوع گازی می باشند ، با این تفاوت که در آن ها به جای نیتروژن تحت فشار کم، از هوا در فشار معمولی استفاده می شود، که مشکلاتی نظیر ایجاد کف در آن ها اجتناب ناپذیر است.
پیچیدن بوی بنزین در اتاق خودرو میتواند از خرابی کنیستر باشد که در مقاله علائم خرابی کنیستر به طور مفصل به آن پرداختهایم.