به باباپارت خوش آمدید برای ارتباط با فروشگاه یا خرید حضوری با ما تماس بگیرید.

02191016160 یا 09192138807 (از 8 صبح الی 11 شب در کلیه روزها بدون تعطیلی)

02133530814 یا 02133530814 (از 9 صبح الی 6 عصر)

علائم تمام شدن صفحه کلاچ نیسان

صفحه کلاچ نیسان دیزل قدرت تولیدی موتور را بوسیله اصطکاک و چرخش با فلایویل به گیربکس منتقل می کند و می توان گفت یک قطعه مصرفی محسوب می شود که معمولاً حدود ۶۰ هزار کیلومتر عمر می کند که طول عمرش خیلی به نحوه رانندگی کردن بستگی دارد.

مجموعه کلاچ در یک گیربکس دستی که به عنوان اتصال بین موتور و گیربکس عمل می کند، در برابر فشارها مداوم مقاومت می کند. متوسط عمر دیسک و صفحه ۵۰.۰۰۰ کیلومتر می باشد و بروز  مشکلات پیش از این مسافت، معمولاً کمتر پیش می آید. در صورت بروز مشکل در قسمت دیسک و صفحه خودرو به یک تعمیرگاه گیربکس خودرو مراجعه نمایید. با این حال ، عواملی مانند عادت های رانندگی ، نشت مایعات و فشار زیاد می توانند این مدت زمان ماندگاری را کوتاه کنند.

در این مقاله از باباپارت؛ مرجع تامین لوازم یدکی نیسان به علائم تمام شدن و نحوه عملکرد دیسک و صفحه کلاچ می‌پردازیم.

دیسک و صفحه کلاچ و عملکرد آن

دیسک و صفحه کلاچ نیسان نقش مهمی در انتقال قدرت از موتور به گیربکس دارند. هنگامی که شما پدال کلاچ را فشار می‌دهید، دیسک کلاچ و صفحه کلاچ از هم جدا می‌شوند تا موتور از گیربکس جدا شود. این کارها به خودرو اجازه می‌دهند که در حین تغییر دنده یا توقف موقتی بدون انتقال قدرت به چرخ‌ها انجام شوند. زمانی که پدال کلاچ را رها می‌کنید، دیسک کلاچ و صفحهٔ کلاچ به هم متصل می‌شوند و موتور دوباره انتقال قدرت به گیربکس می‌دهد.

برای تهیه قطعات یدکی نیسان روی “خرید لوازم یدکی نیسان” کلیک کنید.

به طور دقیق‌تر، مراحل کارکرد دیسک و صفحه کلاچ نیسان و دیگر خودروها به شکل زیر است:

  1. فشار پدال کلاچ: وقتی شما پدال کلاچ را فشار می‌دهید، یک سیستم هیدرولیکی یا مکانیکی (بسته به نوع خودرو) فشار را به دیسک کلاچ انتقال می‌دهد.
  2. جدا کردن دیسک و صفحه: با فشار کردن پدال کلاچ، دیسک کلاچ از صفحهٔ کلاچ جدا می‌شود. این اجازه می‌دهد تا موتور به گیربکس متصل نشود و چرخ‌ها توقف کنند یا بدون انتقال قدرت از موتور حرکت کنند.
  3. تغییر دنده یا توقف: در این مرحله، شما می‌توانید تغییر دنده را انجام دهید (اگر به تغییر دنده نیاز دارید) یا خودرو را توقف دهید.
  4. رها کردن پدال کلاچ: وقتی که می‌خواهید موتور دوباره به گیربکس متصل شود، پدال کلاچ را رها کنید. این باعث می‌شود دیسک کلاچ و صفحهٔ کلاچ به هم متصل شوند و موتور قدرت خود را به گیربکس منتقل کند. حالا چرخ‌ها توسط موتور حرکت می‌کنند و خودرو اجرای معمول خود را انجام می‌دهد.

این فرآیند در هنگام شروع حرکت، تغییر دنده یا توقف به کار می‌رود تا کنترل بر قدرت انتقالی خودرو داشته باشید. به عنوان یک راننده، باید با دقت از این پدال استفاده کنید تا انتقال دنده و توقف‌های صحیح را انجام دهید و خودرو را به درستی کنترل کنید.

برای شناخت ۸ کاری که باعث پارگی تسمه تایم میشود کلیک کنید.

علائم تمام شدن صفحه کلاچ

علائم تمام شدن صفحه کلاچ، در نحوه حرکت خودرو و مشکلات مربوط به دنده و کلاچ خود را نشان می‌دهد که بیشتر شامل:

  • بدجا رفتن دنده یک و دنده عقب
  • لرزش هنگام رها کردن کلاچ
  • کم شدن کشش و قدرت خودرو
  • به حرکت در آمدن با دنده ۲
  • سفت شدن پدال کلاچ

در ادامه به تفصیل به هرکدام از موارد بالا پرداخته شده است.

برای شناخت عادت‌های غلط در رانندگی اینجا کلیک کنید.

بدجا رفتن دنده یک و دنده عقب

یکی از علائم رو به اتمام بودن دیسک و صفحه کلاچ نیسان؛ بد جا رفتن یا به سختی جا رفتن دنده یک و دنده عقب است که بیشتر در ترافیک خودش را نشان می دهد. در این حالت دنده یا جا نمی‌رود یا با صدای عجیبی همراه است. برای مطالعه دلایل بد جا رفتن دنده ماشین، مقاله “علت جا نرفتن دنده ماشین” را مطالعه کنید.

لرزش هنگام رها کردن کلاچ

زمانی که ماشین را در دنده یک گذاشته و پدال کلاچ را رها می کنیم موتور و اتاق خودرو به لرزه می افتد، البته این لرزش کاملاً متفاوت است و یک نشانه واضح و کامل برای تعویض دیسک و صفحه کلاچ است.

کم شدن کشش و قدرت خودرو

در این حالت هر چه به خودرو گاز میدهیم خوب شتاب نمیگیرد و در سربالایی مجبور به استفاده از دنده های سنگین تر می شویم. درواقع با بالا رفتن دور موتور سرعت دیرتر افزایش پیدا می کند و تاخیر در شتاب گیری وجود دارد.

به حرکت در آمدن با دنده ۲

این نشانه در واقع همان روشی است که مکانیک ها برای فهمیدن تمام شدن صفحه بکار میگیرند، بدین صورت که خودروی شما را در حالت سکون در دنده ۲ قرار می دهند و پایشان را از روی کلاچ بر می دارند، اگر خودرو خاموش نشود و راه بی افتد می فهمند که صفحه کلاچ عمرش را کرده و باید تعویض شود ولی اگر خاموش شد متوجه می شوند که صفحه هنوز کار می کند و نیازی به تعویض نیست.

برای یادگیری دقیق این روش به مقاله ” تست دیسک و صفحه کلاچ ” مراجعه کنید.

سفت شدن پدال کلاچ

در این حالت پدال صفحه کلاچ سفت و خشک شده و حالت ارتجاعی و فنری خودش را از دست می دهد و ممکن است زمان کلاچ گرفتن صدا هم بدهد و همچنین پا را خیلی محکم به عقب بر میگرداند.

عیب یابی سیستم کلاچ

اگر در هنگام رانندگی چراغ روغن ماشینتان روشن شد بدانید اوضاع بحرانی است و باید ۸ اقدام حیاتی که در مقاله “علت روشن شدن چراغ روغن” آوردهشده را انجام دهید.

عیب یابی سیستم کلاچ

سیستم صفحه کلاچ می‌تواند دچار مشکلات متفاوتی شود که بروز هر یک از آن‌ها موجب ایجاد رفتار و شرایطی متفاوت می‌شود. ایرادات اصلی کلاچ را می‌توان به ۲ دسته اصلی تولید صدای اضافی و تغییر رفتار دسته بندی کرد.

این ایراد، چند دلیل می‌تواند داشته باشد. اصلی‌ترین علت خصوصا در مدل‌های سیمی، رگلاژ نبودن موقعیت صحیح درگیری صفحه کلاچ است.

رگلاژ نبودن کلاچ موجب می‌شود نیروی فنر خورشیدی به صورت درست بر صفحه اعمال نشده و صفحه پس از درگیری همچنان لغزش داشته باشد. در صفحه کلاچ‌های هیدرولیکی، باید شرایط سیستم هیدرولیک را بررسی کرد. عموم صفحه کلاچ‌های هیدرولیک به صورت مشترک از روغن ترمز تغذیه می‌شوند.

عامل دیگر لغزش کلاچ در حالت درگیری، چرب بودن آن است که ناشی از نشتی روغن از یکی از کاسه نمدهای پیشرانه در نزدیکی محل گلدانی گیربکس است.

برای خرید “خرید لوازم یدکی نیسان دیزل” کلیک کنید.

خرید دیسک و صفحه کلاچ اصلی نیسان دیزل

خرید دیسک و صفحه کلاچ ویگور نیسان دیزل

نکات کاربردی و مهم در مورد دیسک و صفحه کلاچ

۱. کلاچ و ترمز گرفتن پشت سر هم و مداوم در مسیرهای شهری باعث می‌شود که نیاز به تعویض صفحه کلاچ خودروها بالا و بالاتر برود. شاید برای خودروی رانندگان جاده‌های بیرون از شهر، عمر این قطعه بیشتر باشد. چون درگیر ترافیک‌ نیستند و نیاز نیست که مدام به سیستم کلاچ فشار وارد کنند. اما رانندگانی که در شهرهای شلوغ و پرترافیک تردد می‌کنند، مدام نیاز به بررسی وضعیت صفحه کلاچ و احتمالاً تعویض آن را دارند.

هر چند که قانون خاصی وجود ندارد و نیاز به تعویض صفحه کلاچ به عوامل متعددی وابسته است، اما به‌طور متوسط، ماشین‌های معمولی ایرانی در حوالی ۴۵ هزار کیلومتر نیاز به تعویض صفحه کلاچ پیدا می‌کنند.

برای شناخت اویل پمپ به مفاله “اویل پمپ چیست” مراجعه کنید.

۲. یادتان باشد که تعویض صفحه کلاچ کاری بسیار تخصصی است و نباید آن را به مکانیکی واگذار کنید که تجربه کاری زیادی ندارد یا در این امر خبره نیست. دیسک و صفحه قطعه حساسی است و در زمان تعویض آن باید نکاتی مانند استفاده از کاسه نمد، تنظیم درست سیم صفحه کلاچ و روغن‌کاری بلبرینگ رعایت شوند.

معمولاً هم‌زمان با تعویض صفحه کلاچ، نیاز به تعویض روغن گیربکس هم پیش می‌آید. پس این نکته را هم به‌خاطر بسپارید.

۳. زمانی که نیاز به تعویض صفحه کلاچ پیش می‌آید، این کار را اصولی انجام بدهید و به امید کاهش هزینه‌ها به سراغ ترفندهایی مانند عوض‌کردن لنت‌‌های روی دیسک نروید. مکانیک‌های حرفه‌ای به شما پیشنهاد می‌کنند که با سرآمدن عمر صفحه کلاچ اقدام به تعویض آن کنید، چراکه اقداماتی مانند تعویض لنت روی دیسک راه‌کاری موقتی است که نهایتاً هم مشکلتان را حل نخواهد کرد و هزینه‌ای اضافی برایتان به بار می‌آورد.

پس بهتر است از همان ابتدا کار اصولی را انجام بدهید و تصمیم درستی بگیرید تا هزینه خودروی خود را بیهوده با روش‌های اشتباه زیاد و زیادتر نکنید.

خرید دیسک و صفحه کلاچ نیسان

یکی از بهترین روش‌ها برای رانندگی بهتر با نیسان و آسودگی خاطر در مورد دیسک و صفحه کلاچ، خرید دیسک و صفحه کلاچ اصلی نیسان است، دیسک و صفحه کلاچ با کیفیت، رانندگی بهتر و کارکرد مطلوب موتور و گیربکس را تضمین می‌کند. استفاده از دیسک و صفحه‌های تقلبی و بی کیفیت ممکن است بسیار دردسرساز باشد. خم شدن شفت وسط، خرابی بلبرینگ گیربکس، خرابی دنده‌های گیربکس، شکستن فنرهای صفحه کلاچ و… از مهم‌ترین آثار استفاده از دیسک و صفحه نامرغوب است. در مقاله علائم خرابی بلبرینگ گیربکس با این قطعه و علائم و دلایل خرابی آن آشنا شوید.

امروزه در بازار شاهد وجود دیسک و صفحه‌های متفرقه بسیار زیادی هستیم که متاسفانه در جعه‌های اصلی و شکیل گذاشته شده‌اند. با وجود صفحه‌ کلاچ‌های تقلبی و فراوانی آن‌ها در بازار، عمل خرید دیسک و صفحه نیسان از بازار بسیار سخت و نیازمند کارشناسی دقیق است. به همین خاظر فروشگاه اینترنتی باباپارت دیسک و صفحه اصلی نیسان را تامین کرده و در اختیار خریداران این محصول قرار داده است. شما می‌توانید با کلیک بر خرید دیسک و صفحه کلاچ نیسان وارد صفحه خرید این محصول شوید.

تلگرام
فیسبوک
لینکدین
واتساپ
ایمیل

ما را در تلگرام دنبال کنید

ما را در تلگرام دنبال کنید

4 پاسخ

  1. اگر در حالت سکون و خاموش دنده جا نمی ره یعنی گیربکس روغن ندارد وشاید صفحه کلاچ تمام نشده باشد.
    اگر در حالت سکون و روشن دنده جا نمی ره یعنی صفحه کلاچ تمام شده است.
    اگر صفحه کلاچ تمام شد، باید به امداد خودرو بزنید تا ببرید تعمیرگاه
    اگر هم نتوانستید زنگ بزنید، در حالت خاموش روی دنده برید و بعدش ماشین را روشن و به تعمیرگاه ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *